blogi

Silkkivuodevaatteet sairauksien hoidossa

15.12.2018

Olen  kirjoittanut silkin ihoa hoitavista vaikutuksista, mutta huomioimatta on jäänyt, että silkki on myös sairauksien hoidossa hyväksi havaittu. Monet ihosairaudet, ihottumat, rokahtumat ja exeemat, saadaan pysymään kurissa silkkivuodevaatteiden avulla. Niitä käytetään joissakin ihosairaaloissa  sairauksien hoitoon. En osaa sanoa onko Suomessa julkisissa sairaaloissa silkki tällaisessa käytössä, tohdin epäillä. Mielletäänhän meillä  silkki pääsääntöisesti vain luksukseksi, mitä se myös on, mutta paljon laajemmat ovat sen ominaisuudet. Se ei pelkästään tuo luksusta elämään, se hoitaa ja parantaa.

 

Minun edesmenneet vanhempani olisivat saaneet suuren avun silkkivuodevaatteista, mutta silloin emme niistä tietäneet mitään. Isäni oli astmaatikko. Heille sillkivanutäytteiset täkit ovat ihanteelliset. Silkki on todella vastenmielinen kasvualusta pölypunkeille, se hylkii pölyä. Silkki ei myöskään kasvata sientä tai hometta, jos se joutuu ihmisen eritteiden kanssa tekemisiin (esimerkiksi hiki). Silkki ei hiosta, eikä kerää ihmisestä irtoavaa lämpöä ja palauta sitä takaisin tehden eräänlaisen painekattilailmiön. Silkki on talvella ah niin lämmin ja kesällä viileä. Silkkipeitot ovat kiistatta pitkäikäisimmät peitot, oikein hoidettuna ne kestävät vuosikymmeniä. Tämä tietysti edellyttää että pintamateriaali on laadukas, mitä se mallistomme peitoissa on.

Silkki on luonnostaan allergisoimaton, eikä sitä tarvitse käsitellä erilaisilla kemikaaleilla, jotta se ei allergisoisi. Ihminen joutuu aivan liikaa kemikaalien kanssa tekemisiin, joten on tärkeää ettei vuodevaatteissa niitä enää ole. Kirjoitin blogiartikelissa: Perjantai 13. päivä, kemikaaleista hieman enemmän.

Äitini liikkuvuus meni iän myötä todella heikoksi. Silkkilakanoita suositellaan sellaisille henkilöille, jotka jäykkyyden vuoksi kääntyvät vaivalloisesti, ja siistä syystä jäykistyvät lisää yön aikana, koska eivät kykene vaihtamaan asentoa.

On monia sairauksia, esimerkiksi fibromyalgia, MS ja Parkinson, joille vuodevaatteetkin voivat aiheuttaa kipuja, joita ei tarvitsisi olla. Näistä sairauksista kärsivät henkilöt eivät siedä  liiallista painon tunnetta, tässä silkkipeitto on oivallinen, se laskeutuu miellyttävästi nukkujan ylle, antaa kivan tunteen, mutta ei ”rutista” alleen.

täkit

 

 

 

Toivonpa, että minulle ilmoittautuisi kolme sellaista henkilöä, jotka kärsivät jostakin tässä artikkelissa mainitussa sairaudesta,  ja he haluaisivat kokeilla silkkipeittoa. Heille  myonnämme tuntuvan alennuksen, ja toivomme arvioita peitoista heti sen käyttöönoton jälkeen, kolme kuukautta käyttöönotosta sekä vielä puolenvuoden kuluttua.

 

 

 


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka