blogi

Silmämaskin testailua

3.2.2019

Havaintoja silmämaskin ensimmäiseltä käyttöviikolta:

Helmikuun 1. Otin silmämaskin käyttöön. Silmäni ovat kuivat, ne vuotavat pahastikin tuulisella ja viimaisella säällä, meikit ovat joillakin keleillä aivan mahdottomuus. Myös luomien turvottelu kiusaa ja tekee katseestani väsyneen, mutta pahinta on se jatkuva vuotaminen. Olen syönyt jo kaksi vuotta Valioravinnon Omega 7 Eye- tuotetta ja saanut avun pahimpaan, mutta riesa on yhä ja aina vaan olemassa.

Yöllä maski ei tuntunut oudolta, kuten olin pelännyt. Se oli miellyttävä ja laskeutui silmän päälle hyvin, taustanauha ei painanut. Nukuin ehkä levollisemmin, tätä en vielä vanno.

Aamulla silmäni olivat virkeämmät, tuntuivat kosteilta, ei lainkaan kuivilta, kuten yleensä. Todella ilahduttavaa. Luomet eivät olleet ”aamuturvoksissa”, eivätkä tuntuneet kuivilta nekään.

Helmikuun 2. Olin yön aikana onnistunut sohimaan maskin pois. Laitoin sen uudelleen. Silmien kosteus oli taas ensimmäinen asia, jonka aamulla totesin. Puolisoni mielstä silmät olivat virkeät ja turvotus vähäisempää kuin aiemmin.

Tuntuu tosi mukavalta, jos saan kuivasilmäisyyteen  tällaisen avun!

Silmistä oli valunut eritettä joka oli kovettunut maskiin. Jassoo, poden siis piilevää silmätulehdusta, joka sekin on voinut aiheuttaa turvottelua.

Pesin maskin viileän juoksevan veden alla, se puhdistui vaivatta ja kuivui illaksi.

Helmikuun 3. Turvottelu on kokonaan poissa. Maski pysyi paikoillaan, eikä enää ”vaatinut” huomiointia.

Silmät olivat aamulla normaalit, ei kuivuutta. Ei myöskään outoa eritettä, onko tulehduksen poikanen hoitunut silmämaskilla?

Helmikuun 4. Alan jo tottua maskiin, se ei tunnu ylimääräiseltä. Mielenkiintoista minusta on se, että maski laskeutuu täydellisesti silmän päälle, ikäänkuin sulautuu.

Kuivat silmäni saavat maskista apua. Se on kiistatonta. Tämä on hyöty, jota en osannut odottaa!

Helmikuun 5. Aamulla herätessäni silmät olivat kosteat, tämä on niin uutta ja ihmeellistä. Ei enää suorastaan kuumottavaa kuivuutta, jota suihkein ja silmätipoin lievitän. En enää tarvitse niitä! Mikä ilon aihe ja kuinka huokealla tämäkin asia hoituu. Suihke ja silmätipat vievät kuukaudessa enemmän rahaa kuin maski maksaa, ja sehän on  vuosikausia kestävä.

Myös kulmakarvani pysyvät ojennuksessa ja siisteinä, maski hoitaa niitäkin! Nythän me elämme vahvojen kulmakarvojen ja tekoripsien aikaa, tosin minulla ei ole kumpiakaan, mutta voin kuvitella kuinka suuri apu silkkimaskista on heille, joiden kauneudenhoitoon kuuluvat hintavat tekoripset ja voimakkaat kulmakarvat.

Helmikuu 6. Minulla oli ennakkoluuloja maskin suhteen, ajattelin että se tuntuu oudolta, mutta eipä mitä, totuttuani siihen, nyt tuntuu oudolta jollei sitä ole. Uneni on jo levollisempaa. Saatan vain kuvitella miten vaaleina kevään ja kesän öinä hyödyn siitä. Ehkä saan nukutuksi pidempään, kun valo ei pääse herättämään minua. 

Olen laittanut maskin aina vasta vuoteeseen mennessäni, se odottaa yöpöydällä. Tänä iltana taidan laittaaa sen peilin ääressä niin, että pään taitse menevä panta jää hiuksien väliin. Nimittäin viimeyönä se nousi takaraivolle ja maski liukui hieman paikaltaan. Jos laitan sen huolellisemmin ja pidän laput otsalla kunnes pääsen sänkyyn, voi olla että se pysyy paikaoillaan paremmin.  Ihana tuote tämä on, ikimaailmassa en olisi uskonut, että silmämaskin pukemisen miettimiseen käytän aikaa sen vuoksi, että se on minulle niin tärkeä!

Helmikuun 7. Viestittelin eilen illalla Kristofer Ignatiuksen kanssa, joka alkoi käyttää maskejamme Love Me Do messujen jälkeen. Hän kertoi messuilla kokeilleensa kaikkea, on jääkylmää lusikkaa yms, mutta eihän pysyvää apua niistä kenelekään ole tullut. Maskin hän kertoi olevan ihan PARASTA, silmäpussit ovat kadonneet. Voin vain kuvitella, kuinka suuri helpotus se on, etenkin silloin kun työ on julkisuudessa, kuten hänen työnsä on. Vain ani harva meistä näyttää fressiltä kellonajasta ja ympäristötekijöistä huolimatta. Mikä sen mukavampaa, jos apu löytyy näin miellyttävästi ja edullisesti!

Mutta silmämaskeja on monenlaisia, on niitä jotka mainostavat itseään silkkinä, mutta sisällä onkin polyesterivanua. Se on kauhistus! Polyesteri hiostaa ja siten lisää silmien turvotusta. Myös silkkikangas on niin helppo jäljitellä, ja maskeissa tekotapa varmistaa sen ettei kangasta pääse  kokeilemaan molemmin puolin. Tällöin voi yhtä hyvin olla kyse polyesterisatiinista, jolla ei ole mitään tekemistä silkin kanssa. Nyrkkisääntö, jos hinta on alhainen, kyse ei voi olla käsin silkistä valmisteuista maskeista, käsityö ja raaka-aineet maksavat, niitä ei voi myydä polkuhintaan.

Love Me Do-messuilla minulta käytiin kysymässä mistä erottaa silkin ja jäljitelmän  esimerkiksi silloin kun kyse on käytetyn morsiuspuvun ostamisesta. Tämä on vaikea asia, jäljitelmäkankaat valmistetaan niin taidokkaasti, että  pelkällä kosketuksella ei eroa huomaa, mikäli ei ole silkkiä paljoakaan hypistellyt. Kiinassa, missä ”maallikko”turisteille useinkin myydään jäljitelmää silkkinä, kerrottiin minulle, että  vasta polttamalla kangasta tietää onko se aitoa silkkiä. Silkki palaa, tai oikeammin kärventyy, kuin hius, polyesteri leimahtaa liekkiin. Aivan mahdoton tapa tutkia käytetyn morsiuspuvun kangasta, ja jos sen sikkinä ostaa vasta hääpäivänä tietää tulleensa petkutetuksi: hikoilua, tukalaa oloa ja päivä  pahasti pilalla.

 

Mutta nyt on siis viikko takana silmämaskin kanssa, ja tulokset ovat hyvät. Silmäni turvotus on vähentynyt huomattavasti, niin että eräs tuttu lääkäri sanoi, kun olin menossa pitämään aamutuimaan vastaanottoa: ”Kuinka virkeältä tänään näytätkään!” Eli ulkopuolisetkin huomaavat eron, vaikka eivät mitään eksperimentistäni tienneetkään.

Viikko on  vierähtänyt maskin kanssa, ja sanomattakin selvää on, etten siitä luovu!

 

 

 


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka