blogi

AMCollections asuntomessuilla

12.7.2019

Kouvolan asuntomessuja moitittiin vuosi etukäteen tynkämessuiksi, jotka olisi pitänyt perua vuotta aiemmin. Mistä moinen negatiivisuus, enpä osaa sanoa. Kuvastaako se paikkakunnan henkeä vai peräti koko Suomen spirittiä? Kuka tietää, mutta moittia piti nimettömästi etukäteen, vaikka millään ei kukaan ulkopuolinen voinut tietää minkälaiset asuntomessut ovat rakentumassa historialliselle Korian Pioneeripatajoonan entiselle kasarimialueelle.

Ja täytyy sanoa, että ennakkomoittijat joutuvat nyt niin pettymään: messut ovat käymisen arvoiset, omakotitalon rakentajat ja rakennuttajat saavat varmasti paljon vinkkejä, sisustajat virikkeitä, mökille uutta rantasaunaa suunnittelijat ihastuvat Sydänsaunakohteen nättiin kuin namu saunatupaan.  Muun muassa tämän messukohteen on kalustanut Kataisen huonekaluliikkeestä Seija Seppälä. Joko itselle tai omille vanhemmille senioriasumisen muotoja katsastavat saavat lohtua tulevaan: vanhuksen ei tarvitse päätyä mitenkään virikkeettömään ankeaan asuntoon, vaan vaihtoehtoja löytyy. Niiden kalustuskin voi ottaa senioreiden tarpeet huomioon, olematta ankea. Miten huojentava ajatus.

Uusi Koti lehden kansikuvassa oleva talo on sisustukseltaan oikein virkistävä, talo on näkemisen arvoinen. Itse asiassa: se on nähtävyys. Sisustuksessa on käytetty voimakkaita värejä, yhdistetty rustiikkista kaappia ja modernia taidetta ym. ennen Suomessa näkemätöntä.

Uusi Koti lehden päätoimittaja Jorma Välimaa stailasi melko tavanomaisen pientalon, joka on Ainoakoti valmistajalta. Ainoakoti on tietämäni mukaan  suurin talopakettitoimittaja Suomessa.  Tämä Villa Landeksi nimetty talo sai stailauksessa värikkyyttä matoista ja esimerkiksi upeasta taidelasikokoelmasta, sekä meidän mallistomme kullankeltaisista silkkilakanoista. Uusi Koti lehti kuvasi talon, kun se oli parhaimmillaan, tämän jälkeen muutoksia on tehty, valitettavasti.

Ainoakoti lahjoitti lehdistöpäivänä Villa Landessa kävijöille Tertin Kartanon palkitut hillokkeet.  Ne kyllä ilahduttavat suuresti. Messujen avajaispäivän aamuna nautin  leipäjuustoa sekä  calvadoshilloketta terassilla, jolle tuuli toi mietona kivipenkistämme Tertin kartanon ruusun tuoksua. 

Tällaisina aamuina tunnen suurta kiitollisuutta siitä, että olen löytänyt ne oikeat yhteistyökumppanit, ilman heitä nämä monet, niin monet ilonhetket olisivat jääneet kokematta.

Artikkelikuvassa Seija Seppälä ja Jorma Välimaa.


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka