blogi

Kohti 2020-lukua, tasapainottavia värejä ja 22 mommen silkkiä

10.10.2019

Kauniisti hekuva ruska sinnittelee vielä, vaikka syksytuuli irrottaa  puista lehtiä ja varisuttaa niitä aamukävelyllä tielleni. Oikeaa lehtien kultasadetta. Se tuntuu mukavalta, mutta  eneteilee väistämättä pimeimmän vuodenajan saapumisesta.

Sateen ropina ikkunassa, lehtien variseminen. Marraskuu on tulossa. Uh, sitä synkkää aikaa oikein inhoan, joten parempi kääntää ajatukset ja odotukset tulevaan 20-lukuun.

2020-luvulla ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi nousee läntisen maailman keskiöön.  Stressilääketieteessä tehdään läpimurtoja, vaikka vielä on monia osa-alueita, joita emme osaa tutkia.  Kuitenkin ymmärrämme yhä paremmin ja paremmin sen mitä terveydenhuollossa usein käytetty sanonta “Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus”- tarkoittaa.

Haitallisen stressin torjuntaan käytetään moninaisia keinoja, tasapainoa ja harmoniaa tuodaan koteihin sisustuksessa. Kodin värien ja materiaalien valinnassa pyritään tasapainottaviin tekijöihin, mielenrauhaan, sekä unen hyvään laatuun.

20-luvulla sisustuksen väreiksi nousevat  murretut sävyt. Heleät pastellit väistyvät.  Omaan mallistoomme olemme valinneet 22-mommen silkistä neljä  väriä. (Silkissä momme-luku ilmaisee silkin painon, mitä korkeampi luku, sitä painavampi ja hohtavampi on silkki. ) Värien tarkoituksena auttaa tasapainoa ja sitä kautta edistää terveyttä sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Tätä kirjoittaessa  olemme jo saaneet verkkokauppaan joitakin uusia värejä, niistä ehkä kiehtovin on Moonrock violet, 

se hehkuu syvänä harmahtavana lilana jossakin valossa.

Tämä kuva on otettu sisätiloissa, sähkövalossa.

 

 

Mutta sama väri  taittuu luonnonvalossa

grafiitin harmaaksi. (Tämä kuvattu ulkona.)

 

 

 

Galaxy blue on kaunis 

tummansininen, se on  rauhallinen sävy.

Muistini mukaan tätä sävyä on kutsuttu

myös Midnight blue- nimellä ja meillä kotoisasti Yön siniseksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

 

 

Kauppaan on tullut tyynyliinoja joiden värisävy on ehdottomasti kaunis. Arvellaan, että 2020-luvulla ei läntisessä maailmassa ole ihmistä, joka ei tätä väriä jossakin tilanteessa näe. Minä itse olen varma, että tulen näkemään usein, nimittäin kun seuraavat lakanat itselleni tilaan, ne ovat väriltään Creamy Mushroom. Kuvassa väri on hieman vääristynyt ja saanut hopeaa, mitä kankaassa ei ole. Tämä sävy ei muutu missään valossa hopeiseksi, se säilyttää kermaista vivahdetta. Se on kuin kermaista tattikastiketta, ei keltaista tai luonnonvaaleaa. En osaa sanoin kuvat tätä väriä. Mutta laatusanoja riittää: se on hyvin kaunis, tyylikäs ja ajaton, jokaiseen vuodenaikaan sopiva.  Sitä kaikkea tämä väri on.

Kun tätä kirjoitin, unohdin sateen ja tuulen. Niin mukaansatempaava ja kiehtova on värien maailma!

 


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka