blogi

Kirja Ei matka vaan se vauhti julkaistaan 27.8. Kouvolan ravien yhteydessä

10.8.2020

27.8. Kouvolan raveissa on  kirjani nimikkolähtö. Kuvassa on voittajan loimeen painettava kuva ja teksti. Kannen kuvituksen on suunnitellut Nana Salminen ja loimi on Equinetex / Katja Siikavirta käsialaa. Tämän loimen voittaa joku  kirjan nimikkolähdön osallistuja.

Uusin kirjani käsittelee työstressin biologiaa, oireita ja hoitoa. Sen takakanteen ovat antaneet arvionsa LL Jouko Leppänen ja THM Liisa Korpivaara.

FT Annukka Merikallio on julkaissut jälleen erinomaisen teoksen. Merikalliohan on rautainen työpsykologian asiantuntija niin teoriassa kuin käytännössäkin. Hänen työlleen on ominaista vankka psykologian ja työterveyshuollon hallinta, mutta myös psykologian fysiologisten aspektien tunnistaminen, käytännönläheinen ote potilaita hoitaessaan, ja luova ajattelu kaiken työskentelynsä taustalla.

Nämä kaikki mainitut näkökulmat tulevat esiin hienolla tavalla tässä hänen uudessa kirjassaan. Hän käsittelee aihettaan laajasti kuvaten ensin stressiä yleisesti ja sen fysiologiaa, päätyen työnteon hallitsemisen ja persoonallisuustekijöiden kuvaamisen kautta käytännön stressinhallintatekniikoihin.

Kirja on perin mielenkiintoinen ja mukaansatempaava luettava ”informaatiolaatikoineen”. Se sopii hyvin oppikirjaksi, työstressistä kärsivien ja niitä hoitavien luettavaksi, mutta myös yleisesti pohdiskelevaksi tietokirjaksi.

 LL Jouko Leppänen, Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Kymenlaakson maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kouvolan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja

Annukka Merikallio: Ei matka vaan se vauhti

Kirja on mielenkiintoinen lukukokemus. Kirjoittaja tuo persoonallisella otteella monipuolisen kuvan työstressistä, sen merkityksestä työntekijän terveydelle ja työn tekemiselle. Kirja tarjoaa lukijalle näkökulmia ja keinoja oman toiminnan tarkasteluun. Työterveyshuollon merkitys työstressin tunnistamisessa ja hoidossa tulee vahvasti esille. Mielestäni kirjan parasta antia ovatkin kirjoittajan vankkaan asiantuntijuuteen ja käytännön kokemukseen perustuvat näkemykset ja oivallukset työterveyshuollon työntekijöille. Ne ohjaavat konkreettisesti oman toiminnan tarkasteluun sekä työn kehittämiseen. THM Liisa Korpivaara, lehtori, työnohjaaja

_____________

Olen näistä arvioista oikein iloinen ja toivon kirjan tuoavan helpotusta monelle työikäiselle henkilölle.

Kouvolan raveissa 27.8. on viinin ja juuston maistajaiset sekä ravien päätteeksi meitä viihdyttää bilebändi Salminen noin tunnin ajan.

Tervetuloa!

Kirjaa voi ennakkotilata 17.8. lähtien ja ennakkotilaukset postitetaan  24.8. alkaen. Ennakkotilattuna kirjan hinta on 25,-/kpl


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka