blogi

Joulun odotusta,lempeää kodikkuutta

2.12.2020

Kuluva vuosi on ollut vaikea. Se on ollut monin tavoin rankka yhteiskunnallisesti sekä yksilötasolla. Olemme joutuneet miettimään elämäämme uudessa valossa. Tuttu ja turvallinen on poissa, täydellinen vapaus tulemisissa ja menemisissä on entistä päivää.

Elämämme jossakin määrin viruksen raamittamaa elämää, ja tulemme elämään vielä pitkään. Vaikka kasvomaskit eivät ole vielä Suomessa pakolliset, ne kannattaa hankkia, itsensä ja muiden suojaksi. Silkkiset kasvomaskit hoitavat ihoa, ne eivät anna samankaltaista suojaa kuin kirurgiset maskit, mutta toimivat hyvin silloin kun voi huolehtia turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Mallistomme kasvomaskeja valmistetaan kahdeksassa värissä. Niitä voi tiedustellä sähköpostilla.

Koska harrastustoiminta kodin ulkopuolella on vähentynyt, on moni päättänyt panostaa kotiinsa. Yskimis- ja käsihygieniasta puhumisen lisäksi nukkumishygienia on noussut esille.

Vuodevaatteilla on suuri vaikutus unenlaatuun. Hyvät yöunet ovat terveyden elinehto. Nukkuessa kasvaa immuniteettimme, keho lepää ja palautuu sekä aivot puhdistuvat turhasta. Vilkeunen aikana unohdamme muistiamme kuormittavia turhia asioita ja syvän unen aikana tapahtuu mieleenpainuminen sekä aivojen puhdistuminen.

Ei ole sama millaiset vuodevaatteet valitset

Nukkuminen onkin yksi parhaita tekoja jota voimme terveytemme eteen tehdä. Nukkumista ei pidä rajoittaa, koska jos se olisi tarpeetonta, olisi evoluutio hoitanut sen elämästä jo ajat sitten. Menneisyyden tutkijat sitä sitten ihmettelisivät, että esi-isät ja -äidit olivat monta tuntia tajuttomana, siihen liittyi jotain korahteluakin, jota he kutsuivat kuorsaukseksi. Onpa hulvattoman hilpeää ja primitiivistä, he naureskelisivat. Mutta näin ei ole, aivotutkijat ovat löytäneet vasta 2019 sen, kuinka turha aivoja kuormittava unohdettavaksi joutava, poistuu aivoista. Ja vasta viimevuosikymmenellä löytyi aivoijen pesukonemaisuus unen aikana.

Mitä unen aikana tapahtuvia toimintoja meistä vielä aivotutkimuksen edetessä löytyykään! Sitä ennen nautitaan levolliset, parantavat, hyvät yöunet. Hankitaan hoitavat, allergisoimattomat silkkivuodevaatteet, se ei ole ökyilyä vaan terveyden hoitamista.

Mallistostamme löydät käsinvalmisetut laadukkaat silkkivuodevaatteet

Muistutan vielä, että silkkivuodevaatteet ovat hintansa arvoiset, ne nimittäin ovat kiistatta kestävimmät ja todella helppohoitoiset. Peitot ja tyynyt eivät kerää pölyä ja likaa, niiden tuuletus silloin tällöin riittää pitämään ne raikkaina.

Lakanat ja tyynyliinat ovat pesunkestävää silkkia, aamulla pesu ja illalla vuoteeseen sijaus. Ne oikovat itse itseään, joten silityshuolia ei ole. Pesuaineeksi kannattaa valita jokin nestemäinen tai pulveri luomupesuaine. Haalea vesi riittää. Tahrat voi poistaa juoksevan veden alla kun ne ovat vielä “tuoreita”.


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka