blogi

Khaki ja oliivinvihreä

21.5.2021

Muotibloggarit kirjoittavat kesän ja syksyn 2021 trendeistä ehdottomuudella joka näihin paluun tehneisiin väreihin sopii: Piditpä tai et, armeijatyyli on takaisin, khaki on takaisin.

Khaki is the new black. Khaki is back.

No matter if it’s olive, khaki, green or emerald, but the green hue makes us look sophisticated and masculine. Just imagine a classic fit blazer in khaki or green color…yep, it’s automatically becomes army inspired. FashionGum.com

Itse olen aina suhtautunut khakiin hieman ristiriitaisesti, haluaisin kovasti pukeutua niin sanottuihin military ispired colors, mutta luonnostaan vaaleana minun pitää olla varovainen tietyjen värien kuten juuri khakin kanssa. Khaki mekko päälle ja yleisilme ei ole ehkä kovinkaan raikas, vaan epämääräinen rouva Beige, erottuu tuskin seinäpaperista. Se ei edes kuulosta kivalta.

Ilokseni minua pyydettiin sijaamaan tuotteillamme Lohjan asuntomessuille kahden makuuhuoneen vuoteet. Kun sain kuulla tarinan asukkaista, merimiesisästä ja hänen pojastaan, ajattelin, että pojan huoneseen, jonka seinät ovat vihreät, sopisi khakin väriset lakanat ja vihreät tyynyliinat.

Khaki ja oliivinvihreä silkki

Tuumasta toimeen ja pyysin valmistajaa kiirehtimään tuotteet, jotta ne ehtivät ennen virallisten messukatalogien kuvausta. Valmistaja toimi nopeasti ja tuotteet saapuivat Suomeen hyvissä ajoin ennen määräaikaa. Harmillisesti kuljetusyhtiö FerEx ei niitä pystynyt toimittamaan ajoissa Vantaalta minulle. Vetosivat Covid-19:ta ja Brexit:iin. Logistiikka alan yritykseltä erikoinen selitys, eihän nämä kaksi nyt mitään yllätyksiä toukokuussa 2021 kenellekään voi olla.

Varastotyöntekijöitä on tietämäni mukaan työttömänä, miksi heitä ei palkata? Ikävintä yrityksen työntekijöille on se, että heidän epäillään nettikirjoittelujen mukaan varastavan paketteja. Siksi muka ne eivät saavu perille. Tämä ei ole totta, ei tietenkään, mutta pilaa varmasti monen työntekijän mielialaa ja vähentää työmotivaatiota. Ylikuormitettuna he tekevät parhaansa ja saavat tällaisen leiman! Minun mielestäni asia on työsuojelullinenkin. Kirjoitin tästä(kin) uusimmassa kirjassani Ei matka vaan se vauhti

Koska en saanut toivomiani värejä ajoissa jouduin tekemään kompromissin, jonka onneksi asunnon sisutuksesta vastaava hyväksyi. Niinpä pojan vuode sijattiin mustalla ja laitettiin yksi harmaa tyynyliina liian synkkyyden välttämiseksi.

Kompromissi

Harmaan tyynyliinan vaihdan vihreään.

Kun sitten vihdoin, isoilla kirjaimilla puhumisen jälkeen, tavarat saapuivat, availin paketteja ja pyysin puolisoani katsomaan, oli hänen reaktionsa yllättävän voimakas: No, nyt on hieno väri, sehän on kuin kallista kultaa. Hän ihaili khakia.


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka