blogi

Bambu- silkkisekoitekangas vuodevaatteissamme

20.7.2021

Olen etsinyt lähes kolme vuotta luonnonkuitukangasta, joka olisi edullisempi kuin silkki, mutta jonka ominaisuudet täyttäisivät vaativan nukukkujan odotukset. Kankaan tulisi olla allergisoimaton, likaa ja pölyä hylkivä sekä ehdottomasti ihoa hellivä. Antibakteerinen ja -sataattinenkin sen pitäisi olla.

Tämän kankaan löytäminen ei ole ollut helppoa. Eucalyptyksestä tai bambusta valmistettuun viskoosiin toki törmäsin usein, mutta viskoosikankaat eivät miellytä minua, onhan niiden kemikalikäsittely todella raskasta ja sen jälkeen alkuperäisestä materiaalista ei enää mitään ”todistusaineistoa” ole jäljellä. Siksipä perinteisellä menetelmällä ”man made” luonnonmateriaalikankaita kutsutaan viskoosiksi tai amerikkalaisittain rayoniksi.

Bambu on ekologinen, se ei vaadi vettä huimia määriä kuten esimerkiksi puuvilla. Se kasvaa nopeasti, eikä sitä tarvitse lannoittaa. Se on luonnostaan antibakteerinen.

Useammin ja usemmin törmäsin Lyocell menetelmällä valmisttetuihin luomubambukankaisiin. Menetelmä on kehitetty 90 -luvulla. Siinä bambuselluloosan tekoon käytettävät kemikaalit ovat myrkyttömiä ja katoavat prosessin aikana lähes kokonaan. Tämä on tärkeä arvo, kun pyrimme valinnoillamme ekologisuuteen. Bambu on ekologinen, se ei vaadi vettä huimia määriä kuten esimerkiksi puuvilla. Se kasvaa nopeasti, eikä sitä tarvitse lannoittaa. Se on luonnostaan antibakteerinen.

Löysin antibakteerisuudesta mielenkiintoisen tiedon: kuumissa maissa, missä sisätiloissa ei käytetä kenkiä tai sukkia, ja jalat hikoilevat lämpötilojen ja ilman kosteuden vuoksi runsaasti on bambupuusta valmistetut lattiat olleet ehdottomasti johtavassa asemassa jo pitkään. Tämä johtuu juurikin bambun antibakteerisuudesta. Lattioilla ei kasva bakteeristoa eivätkä lattiat ime hajuja itseensä. Huoneilma pysyy raikkaana.

Luomubambuun halusin lisäksi silkin hyviä ominaisuuksia, muun muassa sen pehmeyttä sekä sikin antamaa ylellistä himmeää kiiltoa. Siksipä jatkoin etsiskelyä ja löysin vihdoin täydellisen sekoitekankaan, jossa silkkiä on 20% ja bambua 80%.

Ensimmäiset tästä kankaasta valmistetut tuotteet ovat myynnissä tutustumishintaan verkkokaupassamme 21.7. alkaen. Tervetuloa shoppailemaan laatua edulliseen hintaan!


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka