blogi

Itsetehty jugurtti

17.12.2021

Kirjoitan kirjassani ”Ei matka vaan se vauhti” probioottien merkityksestä stressivatsan hoidossa. Itse syön silloin tällöin eri valmistajien probiootti ”kuurin”, koska en ole löytänyt jugurttia, jota haluaisin syödä. Niissä on yleensä liian paljon lisättyä sokeria. En ole ottanut selvää jugurtin valmistuksesta, koska olen luullut sitä todella hankalaksi.

Espanjassa Chef Begona opetti minulle jugurtin valmistuksen, ja lopputulos on niin hyvää, pehmeää ja samettista. Tekemisen helppous puolestaan ällistytti. Jukurttikone, aparaatti on hirmu yksinkertainen laite. Tämä malli jonka ostin on todella edullinen ja ehkä myös ”mopo”malli. Siinä ei ole kuin yksi kytkin on ja off. Se maksoi 23,50.

Laitteeseen kuuluu seitsemän purkkia, kaikki samanlaisia kuin kuvassa näkyy.

Jugurttiin tarvitaan:

litra maitoa

purkki jugurttia naturel

kukkurapäinen ruokalusikallinen maitojauhetta

Maidon sekaan lisätään maustamaton jugurtti sekä maitojauhe.

Sekoitetaan vispilällä tasaiseksi. Ei tarvitse vatkata.

Nyt on jugurttiaines valmis. Purkkien pohjalle lisätään hedelmiä, marjoja, hilloa oman maun mukaan.

Yksi purkillinen jätetään siemenjugurtiksi, siksi siihen ei laiteta mitään muuta kuin jugurttiaines.

Jugurtti kaadetaan purkkeihin, jotka suljetaan ja asetetaan koneeseen. Laitteen kansi laitetaan päälle.

Konetta ei saa käsitellä millään tavoin valmistusprosessin aikana, joten parasta sijoittaa se sellaiseen paikkaan ettei se häiritse ja ettei sitä häiritä. Käynnistetään laite ja vola’ jugurtin valmistuminen alkaa.

Teen jugurtin kevytmaidosta, silloin valmistuminen kestää kahdeksan tuntia, täysmaidosta tehtynä kuusi tuntia.

Kun tarvittava aika on kulunut nostetaan purkit jääkaappiin, ainakin kaksi tuntia olisi hyvä pitää jääkaapissa, koska jugurtin koostumus paranee kylmässä. Jugurttia voi tehdä uunissakin, mutta uunin varaaminen näin pitkäksi aikaa ei tunnu mukavalta sekä energian kulutus on huomattavasti suurempi kuin tällaisen yksinkertaisen laitteen.


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka