blogi

Miksi AMCollections sai alkunsa, ja miten tarina jatkuu

9.8.2017

Olen lähes kahdenkymmenen viime vuoden aikana lukenut tusinoittain unettomuuteen, unihäiriöihin ja katkonaiseen uneen annettuja itsehoito-ohjeita sekä jakanut niitä kymmenille ellen jopa sadoille ihmisille.

Kukapa meistä ei ajoittain nukkuisi huonosti, joten kaikki voimme ymmärtää mitä häiriöstä kärsivä joutuu sanan mukaisesti kärsimään.

Itsehoito-ohjeissa neuvotaan muun muassa viilentämään makuuhuone ja kannustetaan satsaamaan laadukkaisiin vuodevaatteisiin. Minulla on aina ollut omasta mielestäni laadukkaat vuodevaatteet. Täkit ovat olleet korkeatasoisia synteettisiä peitteitä, joita olen siirrellyt pois päältä ja päälle sitä mukaan kun on ollut kuuma tai kylmä.

Olimme Pekingissä vuonna 2016 ja kuinkas muutenkaan kävimme turisteille tarkoitetussa kauppakeskuksessa ostoksilla. Keskuksen nimi on harhaan johtavasti Silk Market, missä tarjolla on vaatteita, koruja ja kelloja, laukkuja, jalkineita, mattoja ja kaikenlaisia tamineita. Yleensä pyydetystä hinnasta kymmenestä kolmeenkymmeneen prosenttiin on tuotteen oikea hinta.  Jotkut myyjät ovat lähes aggressiivisia, kaupitellessaan myymiään tavaroita. Suurelta osin tämä kauppakeskus oli epämiellyttävä kokemus, mutta vuodevaateliikkeessä tyrkyttävästä ja huonoa englantia puhua pajattavasta myyjästä huolimatta päädyin ostamaan silkkitäytteisen tuplatäkin. Olin sitä jo harkinnut matkalle lähtiessäni. (Kuvan kauppakeskus ei ole Silk Market, vaan paikallistenkin suosima kauppakeskus Pekingissä)

Kun saavuimme kotiin, en heti vaihtanut täkkiä, mutta parin yön jälkeen vaihdoin. Mikä valtava ero! Sen totesin aamulla mieheni kanssa hyvin ilahtuneesti. Ei lämpötilan vaihtelua, ei enää peitettä, joka varastoi kehosta irtoamaa lämpöä ja palauttaa sen takaisin. Ei lainkaan niin sanottua painekattilailmiötä, joka aiheuttaa peitteen siirtelyä päälle ja pois.

Valitettavasti tuo ostos kulahti nopeasti, sen pintamateriaali on turisteille tarkoitetun heikkotasoisen kaupan mukaista, eikä kestä käyttöä. Eikä silkkitäytekään kovin korkealuokkaista ole, mutta ostos ei ollut hintava. Kiinastakaan ei voi laatua ostaa hyvin huokealla. Sen kyllä tiesin.

täkit
Mallistomme täkkien kangas on korkealuokkaista puuvillaa

Edellä mainittujen syiden vuoksi päädyimme teettämään AMCollectionille oman malliston laadukkaisiin materiaaleihin panostavassa tehtaassa. Me haluamme antaa kaikille suomalaisille mahdollisuuden hankkia vaivatta suomalaisten standardimittojen mukaiset silkkitäytteiset täkit, joiden pintamateriaali kestää kulutusta. Nyt on helppoa satsata kunnollisiin, laadukkaisiin vuodevaatteisiin ja sitä kautta parantaa unensa ja koko elämänsä laatua.

Täkeissämme on lyhyt vetoketjulla suljettava aukko, josta voi nähdä silkkitäytteen upean laadun

Mallistoomme kuuluvat tyynyt, joiden täyte on 55% silkkiä ja 45% polyesteriä. Toivoin 100% silkkitäytettä, mutta tehtaalla minulle näytettiin kuinka käy, jos tyynyn täytteestä puuttuu polyesteri, joka on täytteen pinta-alasta vain 20% mutta painosta 45%. Polyesteri on paljon silkkiä painavampaa. Tyyny tarvitsee polyesteriä pysyäkseen kuohkeana ja palautuakseen. Pelkästään silkkitäyteinen tyyny on ja pysyy latteana, eikä siksi pysty antamaan sitä tukea mitä tyynyltä tarvitaan.

Lisäsimme maallistoomme silkkilakanat ja pienokaiset saivat oman tuotevalikoiman.

Silkkilakanat ovat ylelliset ihoa ja hiuksia hoitavat terveysvaikutteiset vuodevaatteet

Mitä enemmän luin silkin vaikutuksista sitä enemmin halusin miettiä uusia tuotteita mallistoomme ja niinpä päädyimme valmistuttamaan silmämaskeja, joissa nauha on säädettävä kuminauha joka on verhoiltu silkillä, jottei nauha ja solki vahingoita hiuksia. Silmämaskit vähentävät kasvojen alueen turvotusta ja oleellisesti parantavat kuivasilmäisyyttä.

Koukuttava tuote: silmämaskit suojaavat valolta ja hoitavat kuivasilmäisyyttä sekä vähentävät turvotusta

Tuoteperheemme on laajentunut ja olemme valmistuttaneet bambu- silkkisekoitekankaasta vuodevaatteita, jotka saapuivat myyntiin kesällä 2021. Kyseistä materiaalia etsin kolme vuotta, kunnes juuri oikeanlainen löytyi. Sekoitekankaassammme ikiaikaisen silkin (20%) ja suhteellisen uudella LYOCELL menetelmällä valmistetun bambukankaan (80%) erinomaiset ominaisuudet yhdistyvät mitä hienoimmalla tavalla, ja lopputuloksena on ihanan pehmeä, ylellinen vuodevaatekangas. Sekoitekangas on huomattavasti edullisempi kuin 100% silkki sekä miellyttää monia, koska kangas on painava ja antaa painopeitto-ominaisuutta, rusentamatta nukkujaa liikapainollaan.


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka