blogi

Silkin terveysvaikutteista

1.10.2017

Silkki sisältää proteiineja ja kahdeksaatoista aminohappoa, tästä syystä silkillä on suorastaan hämmästyttävä kyky auttaa ihoamme säilyttämään kosteustasapainonsa. Tämä ominaisuus on kauneusvaikutteinen, mutta myös terveysvaikutteinen erityisesti kuivasta ihosta ja rohtumista sekä ihottumista kärsiville. Silkillä sanotaan olevan myös aineenvaihduntaa parantavia ominaisuuksia.

Aminohapot jaetaan välttämättömiin ja ei-välttämättömiin, sen mukaisesti pystyykö keho valmistamaan niitä itse (ei-välttämätön) vai onko kehon saatava niitä ulkopuolelta (välttämätön). Silkin sisältämistä välttämättömistä mainittakoon L-tryptofaani, joka on serotoniinin (mielihyvähormoni) ja melatoniinin (unihormoni) esiaste. Tämä ominaisuus auttaa unihäiriöistä kärsiviä.

Nivelrikkopotilaat, sekä Parkinsonista kärsivät, saavat levollisemman unen koska silkkitäytteinen täkki laskeutuu nukkujan ylle miellyttävällä tavalla ilman raskasta painon tunnetta. Samoista syistä on arvioitu, että ruusun tuoma kipu lievittyy.

MS-potilaat, joiden on todella hankala nukkua kuuman, hengittämättömän peiton alla, sanovat hyötyvänsä silkin hengittävistä ominaisuuksista.

Näiden terveysvaikutteiden lisäksi on silkkivuodevaatteet arjen mukavuutta lisääviä. Ne ovat suoranaisia arjen luksustajia, jotka ”hemmottelevat” kehoamme ja sitä kautta myös mieltämme.


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka