blogi

Perjantai 13. päivä

18.4.2018
jotka eivät uskalla nousta edes vuotesstaan kyseisinä päivinä.

Mustat kissat ovat minulle myönteisä eläimiä,  eivätkä herätä tarvetta syjeskellä olkani yli tai tehdä muutakaan outoa välttääkseni taikauskon mukaisen kirouksen. Samoin  kolmastoista päivä perjantait ovat oleet minulle mukavia päiviä jo pitkään. Perjantai 13.4. 2018, muodostui lähes täydelliseksi päiväksi: tyttäreni Nina järjesti ihanan aamun ja lounaan.  Nina on muotikuvauksissa oppinut tuntemaan  hiusguruna tunnetun Tom  Wennerstrandin. Minä puolestani olen huokaillut hiusteni mallia- tai mallittomuutta- jo jonkin aikaa, enkä ole keksinyt mitä pitäisi tehdä. Niinpä ilokseni Nina pyysi Tomin leikkaamaan hiukseni perjantaiaamuna 13. huhtikuuta. Tom saapui kotiimme ja totesi hiuksieni olevan hyvässä kunnossa (olen käyttänyt  silkityynyliinaa jo vuoden), mutta malli on se ongelma. Niinpä tuumasta toimeen ja hän leikkasi hiukseni veitsellä. Koskaan ennen ei  hiuksiani ole leikattu noin. Olen lopputuloksesta iloinen.

Nykyään Berliinissä asuva Tom kertoi meille kehittämästään kosmetiikkasarjasta, joka tulee markkinoile tänä vuonna. Sarja on luonnonkosmetiikkaa ja mikä ihmellisintä: yhtä tuotetta voi käyttää moneen eri asiaan. Kun Tomin tuote saapuu markkinoille minun kylpyhuoneeni kaapin sisältö selkiintyy ja tiedän mitä kaikkea siellä on. Tähän asti pullojen määrä on muuttunut pullomereksi, koska olen ostanut tuotteita sitä mukaa kun kampaamoissa niitä on esitelty tyyliin:  “ilman tätä ei voi elää” ja sitten puolen vuoden kuluttua onkin uudet tuotteet, joita ilman elämä on mahdotonta. Kyllä niitä pulloja ja purnukoita sillä tavalla kertyy. Miksi sitten olen ostanut, voi joku kysyä.  Lähinnä ehkä siksi, että myyntityö tapahtuu samalla kun hiuksia laitetaan ja kun kassalla ollaan, tuotteita ladotaan pussiin, kuin sovittuna asiana, enkä siinä kohdassa henno sanoa, etten halua niitä. Käy säliksi myyjä, hänenhän on pakko toimia noin. Tosin poikkeuksiakin on paljon, esimekiksi studio Somanassa minulle ei myyty mitään, mitä en itse kysynyt.

Tom kertoi naisten altistuvan kolmelle sadalle eri kemikaalille päivässä ja miehillä määrä on sata kemikaalia pienempi. Tuo on hätkähdyttävä tieto, myös  siksi Tomin tuotteet kiinnostavat minua. En usko, että tämä kemikalimäärä johon altistumme, on millään tavoin hyväksi meille. Joten uuden hiusmallin lisäksi sain paljon tietoa ja toivoa paremmin hallittavissa olevasta hius- ja ihonhoitotuotteiden määrästä, joiden raaka-aineet ovat luonnonmukaisia.

Ninan kyydillä menimme keskustaan, jossa meillä kaikilla oli omia tapaamisia, mutta myöhemmin päädyimme vielä Salutorgetille syömään ihanan parsalounaan. Tottakait kuviakin piti ottaa ja minä koetan näyttää hiusteni uutta linjaa.

 

Täydellinen päiväni jatkui mukavana kohti alkuiltaa, jolloin menimme Ninan kanssa Secundino Hernandesz’in näyttelyn avajasiin Taidehalliin. Espanjalainen taiteilija on käyttänyt värejä herkullisesti, mehevästi suorastaan ja jotkut teokset olivat hyvinkin leikkisiä värikylläisyydessään.

Seurasin hetken haastatteluvideota, jossa hän kertoi, että hän ei voi jatkaa taiteilijana, jos häneltä loppuu ilo ja hauskanpito maalatessaan! Tämä asenne näkyi- ja teki- näyttelystä mieleenpainuvan.

Ninan silmää miellytti taiteilijan pelkistetymmät japanilaistyyliset teokset, jotka soveltuvat pienempienkin tilojen seinille.

Täydellinen päiväni jatkui täydellisenä iltaan, jonka vietin puolisoni kanssa illastaen Amigossa ja illan päätteeksi nautimme skumppaa  Seurahuoneella. Jopa oli hulppea perjantai 13.!


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka