blogi

Kesää odotellessa

23.4.2018

Keväiset aamut ovat vielä aika kylmiä, eikä terassilla tarkene vielä istua, silti uusien terdekalusteiden hankinta on ollut mielessä. Mitään mieluista en ole vielä nähnyt kauppojen listoilla, joten päätin toteuttaa aivan uudentyylisen projektin: kunnostaa kulahtaneet korituolit. Itse en ole taitava käsistäni, joten piti turvautua puolisooni,  joka innostui aiheesta. Meillä on ollut varastoituna kaksi korituolivanhusta, jotka joka kevät unohtuvat.

Nyt päätimme kokeilla niiden maalaamista mustalla kiiltävällä spraymaalilla. Ennen maalaamista pesimme ne painepesurilla.Tai paremminkin mieheni pesi sekä spraymaalasi, ja minä tuijotin muuntumisen ihmettä!

Mielikuvissani näin pinkit tai fuksian punaiset istuintyynyt, mutta niitäpä ei niin vain löytynytkään. Siksipä päätin ostaa valkoiset ja pinkkiä tekstiiliväriä.

 

Kun ottaa huomioon, etten ole koskaan ennen käyttänyt värejä, niin onnistuin aika hyvin: heti ensimmäisessä asiassa meni pieleen, nimittäin värin valinnassa! Luonnollisesti en tiennyt olevan käsi- ja konevärejä. Joten ostin pussillisen  sopivan punaista jauhetta, joka osoittautui käsiväriksi. Ohjeita  hamusin netistä,  koska pussin tarra ei auennut, eikä norjankieli ole hallinnassani.  Selvisi, että  yksi pussillinen ei riittänyt kahden muhkean tyynyn värjäämiseen, joten väripusseja tarvittiin kolme lisää ja suolaa kilo. Käsivärjäyksessä suola kiinnittää värin.

Meillä on vanha muovinen muuttolaatikko johon tyyny mahtui hyvin.  Tyynyt piti värjätä erikseen.  Puoli kiloa suolaa, 12 litraa vettä, (hanasta tuli sopivan lämpöistä vettä n.50 astetta) ja kaksi pussia jauhetta. Värjäys kesti 45 minuuttia per tyyny. Lopputulos oli hyvä.

 

Luonnollisesti tuolit tarvitsevat sopivan pöydän, pinkkiä täytyy olla. Minulla on varastoituna jokin äitini vanha sivupöytä, jonka pinta on saanut kosteutta, ilmeisesti kukkien kasteluvesi on päässyt valumaan ja rikkomaan pöydän pinnan. Pöytä oli tummaksi petsattu. 

Sen mieheni hioi ja pohjamaalasi valkoisella. Päälle pinkkiä ja lopputulos on kyllä wow! Myös todella huonon näköinen klaffipöytä sai uuden värin, olin jo  sitä heittämässä lavalle, kun mieheni ylipuhui minut. Nyt sekin on uudelleen hyötykäytössä.  Tähän kaikkeen meni noin sata euroa. Lisäksi pohja- ja pinkkimaalia on vielä puoli purkillista kumpaakin.

Nyt odottamaan, että perinteiset vappukelit väistyvät ja pääsemme nauttimaan uudistetuista kalusteista ja auringon lämmöstä. Keleistä huolimatta:

Hauskaa Vappua!


Hei!

Olen Annukka Merikallio. Koko työelämäni on keskittynyt ihmiseen ja ihmisen laaja-alaiseen hyvinvointiin. AMCollections syntyi tästä mielenkiinnosta.

Blogissani käsittelen ihmisen hyvinvointiin ja arjen mukavuuteen liittyviä asioita. Lisäksi kerron oman elämäni tapahtumia.

Tervetuloa seuraani!
Annukka

Annukka