kauppa

Selaa tuoteryhmiä

Muotoon ommeltu bambu- silkkisekoitekangas aluslakana 160cm leveään sänkyyn/ valkoinen

98,00 

Blogissa 20.7.2021 aiheesta enemmän.

Koko:  160 x 200 x 30 cm, kuminauha on ommeltu koko lakanan ympäri.

Materiaali:20% Mulberry silkkiä ja 80% luomubambua.

Väri: valkoinen

Pesu- ja hoito-ohjeet: viileä vesi, mieto pesuaine ja silkki, käsipesu tai hienopesuohjelma. Ei valkaisua.  Tahrat voi poistaa tahranpoistoaineella tai tuoreeltaan juoksevassa viileässä vedessä. Mikäli käytät kuumaa vettä, voi kangas kutistua.

Halutessasi voit silittää tai mankeloida miedolla lämmöllä tai höyryttimen avulla.

 

 

1 varastossa

Kuvaus

 

Bambu- silkkisekoitekankaiset vuodevaatteet ovat erinomainen valinta. Niissä yhdistyvät ikiaikaisen luonnonmateriaalin, silkin, ja suhteellisen uuden ”man made” lyocell menetelmällä valmistetun luonnonkuidun, bambun, ominaisuudet.  Lyocell menetelmässä kemikaalit eivät ole myrkyllisiä ja ne saadaan poistetuksi kankaan valmistusprosessin vaiheissa lähes kokonaan. Siksi kangasta saadaan kutsua bambuksi. Menetelmä on kehitetty vasta 1990- luvulla. Mikäli bambusta valmistettaisiin kankaan kudontalankoihin tarvittava selluloosa perinteisin menetelmin, pitäisi kangasta kutsua viskoosiksi. (Tästä syystä emme näe kaupoissa esimerkiksi eukalyptuskankaasta valmistettuja tuotteita.)

 

Bambu- silkkikankaan hyödyt

  • pölyä ja likaa hylkivä, vastenmielinen kasvualusta homeelle, sopii siten myös astmaatikoille ja allergisille, antibakteerinen
  • auttaa säilyttämään yön aikana ihon kosteuden

 

Lisätiedot

hoito-ohjeet

Tyynyliinat ja lakanasetit ovat pesunkestäviä. Pesuveden tulee olla viileää ja pesuaineen mietoa. Jos tyynyliinat ja lakanat ripustetaan vettävaluvana kuivamaan ne oikenevat, ettei silitystä tarvita. Jos silitystä halutaan, niin raudan on oltava alhaisella lämpötilalla. Koska silkki on likaa hylkivä materiaali puhdistuvat lakanat ja tyynyliinat alhaisella lämpötilalla ja miedolla pesuaineella. Tahrat suositellaan poistettavaksi pesulassa. Vinkki: tyynyliinat voi pestä käsin ja silloin pesuaineeksi käy oikein hyvin esimerkiksi jonkin luonnonkosmetiikkasarjan shampoo.

silkki

Silkkityynyliinoissa ja lakanoissa silkin laatu ilmaistaan momme-luvuilla. Mitä korkeampi luku on, sitä kestävämpää hohtavampaa silkki on. Lakanoissa 12-16 lukua pidetään hyvänä ja 16-19 erinomaisena. Tyynyliinoissa suositellaan lukua 19. Sekä lakanamme, että tyynyliinamme ovat luvultaan 19. Tätä korkeampi luku tekee silkin raskaaksi, jolloin vuodevaatteissa tulee liian raskaita. Mikäli lakanoissa ja tyynyliinoissa ei ilmaista momme-lukua, ei niitä pidä ottaa myyntiin ja kuluttajan on syytä jättää ne kaupan hyllylle.