Valmistus

Silkkitäkit

Silkkitäytteisiä täkkejä on kahta kokoa 240 x 210 cm ja 150 x 210cm.

Tuplapeitteen täyte painaa puolitoista kiloa ja singlepeitteen täyte painaa kilon. Koska täkkiemme tarkoitus on olla ympärivuotuisessa käytössä, päädyimme näihin painomääriin. Suomessa huoneenlämpötilat pysyvät melko tasaisina ympäri vuoden, jolloin samat vuodevaatteet voivat palvella vuodenajasta riippumatta. Tämä vähentää säilytystilojen tarvetta ja kotitöiden määrää.

Silkkitäytteet jaetaan A, B ja C-luokkaan niiden ominaisuuksien mukaan. A-luokan täyte on pitkäkuituista ja kestävää, ja siinä on vain niukasti pieniä silkkisiä ”pallukoita”. A-luokan täytteet ovat ”silkin pehmeitä” ja ylellisiä.  Mallistomme täkkien täyte valmistetaan pesunkestävästä A-luokan mulperisilkistä, joka ei paakkuunnu ja säilyttää koostumuksensa, ne kestävät vuosikymmeniä.

silkki

Miedolla shampoolla pestyt silkkivyyhdit odottavat esikäsittelyä.

Tuotannon työntekijä esittelee kuinka vyyhti levitetään. Se muistuttaa hieman lakanoiden vetämistä, mutta  väärinpäin: lakana laitetaan pieneen tiukkaan pakettiin- silkkiä sen sijaan aletaan levittää pienestä paketista.

silkki

Tehtaan johtaja ja työntekijä esitelevät oppaalle kuinka silkkitäytelakana valmistetaan.

Esikäsitellyt täytteet jäävät odottamaan seuraavaa työvaihetta, jolloin valmistetaan täkkien täyte. Täytettä venytetään täkin mittojen mukaan ja harsolevyt pinotaan ristiin rastiin. Näin täyte jää ilmavaksi, paakkuuntumattomaksi. Laadukkaisiin AM Collectonin täkkeihin silkkitäytekerroksia tarvitaan peräti 15-20.

Pintamateriaali täkeissämme on korkealuokkaista puuvillaa, joka ei ajankaan saatossa ala läpäisemään hentoja silkkikuituja, kuten heikkolaatuiset, ohuemmat pintamateriaalit tekevät.

tehdas

Silkkitäkkien ilmavuuden säilyttämiseksi suositellaan täkkejä tuuletettavan ulkona tuulisina päivinä 3-4- kertaa vuodessa. Pesua ei suositella kotikoneissa, koska täytekerrokset saattavat menettää kuohkeuttaan pienessä pesutilassa. Pesukoneen ja kuivausrummun tulee  mielellään olla teollisuuskokoa. Pintamateriaalista tahrat voi poistaa tahranpoistoaineella.

Tyynyt

Tyynyjemme täyte on painossa ilmaistuna 55 % silkkiä ja 45% polyesteriä. Pinta-alallisesti niissä on 80% silkkiä ja 20% polyesteriä. Polyesteri on paljon silkkiä painavampaa. Sitä tarvitaan tyynyn sisään muodostamaan ns. sydämen, koska yksinomaan silkkitäyte ei pysyisi tarvittavan napakkana. Tyynyjen pesuohjeet ovat samat kuin täkkien. Tyynyn mitat ovat  50 x 60cm. Tyynyt antavat tunteen, että pää laskeutuu poutapilveen; samalla pehmeä mutta joustava, miellyttävän viileä ja hengittävä. Silkkityynyliinaan verhottuna tyynyn antama mukavuuden tunne on suorastaan hemmotteleva.

Silkkityynyliinat ja –lakanat

Silkkityynyliinoissa ja lakanoissa silkin laatu ilmaistaan momme-luvuilla. Mitä korkeampi luku on, sitä kestävämpää hohtavampaa silkki on. Lakanoissa 12-16 lukua pidetään hyvänä ja  16-19 erinomaisena. Tyynyliinoissa suositellaan lukua 19. Sekä lakanamme, että tyynyliinamme ovat luvultaan 19. Tätä korkeampi luku tekee silkin raskaaksi, jolloin vuodevaatteissa tulee liian raskaita. Mikäli lakanoissa ja tyynyliinoissa ei ilmaista momme-lukua, ei niitä pidä ottaa myyntiin ja kuluttajan on syytä jättää ne kaupan hyllylle.

Lakanasetit sisältävät aluslakanan (240 cm x 270 cm) sekä kaksi 50 x 60 cm tyynyliinaa ja joko kaksi 150 x 210 pussilakanaa tai yhden 240 x 210 pussilakanan.

Yksittäisiä lakanoita ei ole saatavana, mutta yksittäisiä tyynyliinoja voi tilata myyntiin.

silkkityynyliina

Tyynyliinat ovat taskumallia, jossa sisällä käänne on riittävän iso, jotta tyyny pysyy hyvin paikoillaan. Taskumalli tyynyliinassa mahdollistaa sen, että tyynyä voi käyttää molemmin puolin.

Silkkityynyliinat ovat edullinen tapa antaa ripaus ylellisyyttä jokapäiväiseen elämään, niiden kaunistavat vaikutukset ovat useasti todeksi havaittuja. Ihon kosteustasapaino säilyy, ja hintavien hoitovoiteiden käytön määrä pienenee. Silkkiä sisältäviä voiteita ei monikaan meistä sisällytä arkirutiineihinsa niiden hintavuuden vuoksi, mutta silkkityynyliina on pysyvämpi vaihtoehto, joka oikein hoidettuna kestää vuosien käyttöä. Hinta laatusuhde on kohdallaan.

Silkkiset lakanasetit ovat todella ylellisiä ja himoittuja häälahjoja, mutta toki niillä voi hemmotella itseään ja luksustaa arkeaan ilman suuria juhliakin. Ne lisäävät terveysvaikutteilla ja silkin viileällä kosketuksella jokapäiväiseen elämään mukavuutta, jota ei oikein sanoin pysty kuvailemaan. AMCollectionin lakanasetit ovat käsin valmistettuja ja työn laatu on priimaa, joten oikein hoidettuina setit kestävät vuosikymmenien käytön.

silkkityynyliina